Alles over corona

Alles over corona

Coro-wa?!

Er gelden eigenlijk geen specifieke maatregelen meer. Hoera! Al is enige bedachtzaamheid uiteraard aangeraden. Zeker in het geval van zieken tijdens je activiteit, weekend of kamp. 

Hanteer met gezond verstand volgende richtlijnen:

  • Ben je ziek? Dan blijf je thuis.
  • Leg je een positieve test af? Dan blijf je thuis.
  • Wordt er iemand ziek tijdens de activiteit? Als die te ziek is om ter plaatse uit te zieken of als er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is voor de symptomen, kan je uiteraard best in samenspraak met de ouder(s) of voogd een huisarts raadplegen en diens advies opvolgen. Die zal dan beslissen of die persoon best naar huis gaat of niet.
  • Moeten wij onze leden testen? In principe ben je als organisatie niet verantwoordelijk om eventuele testen af te nemen.
  • Wat in het buitenland? Als je in het buitenland zit, kijk je naar de lokale maatregelen en volg je die op.
  • Was er een coronabesmetting op je activiteit? Je kan je deelnemers, ouders en opvoedingsverantwoordelijken informeren zodat ze met iets meer waakzaamheid naar mogelijke symptomen kunnen kijken.
  • Heb je hoog risicocontact gehad met iemand die positief getest heeft? Over het algemeen worden daar geen gevolgen meer aan gegeven, maar opnieuw is bedachtzaamheid aangeraden. In specifieke gevallen of bij risicogroepen zouden er wel extra veiligheidsvoorzorgen kunnen voorgesteld worden. Normaal gezien krijgt de persoon met besmetting deze informatie mee.
  • Kunnen kinderen en jongeren uit de risicogroepen deelnemen? Als een kind/jongere deel uitmaakt van een risicogroep, ligt de verantwoordelijkheid bij de ouder(s) of voogd om (op de medische fiche) aan te geven of de ziekte/aandoening onder controle is (bv. met medicatie). Bij twijfel wordt aangeraden advies van de huisarts te vragen om te kunnen deelnemen aan het aanbod. Ga zeker in gesprek bij vragen of discussie hierover en zoek waar mogelijk naar inclusieve oplossingen.

Meer advies vind je op de site van De Ambrassade.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@chiro.be of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17 uur).