Leeftijdsgroepen

Tijdens de Chironamiddag spelen we samen in groep.  Omdat elke leeftijd anders is, spelen we met kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd.  In sommige Chirogroepen spelen de jongens en meisjes samen, in andere apart.

Zo maken ze nieuwe vrienden en veel plezier. Ze leren solidair te zijn en elkaar te respecteren. De meeste Chirogroepen gebruiken de volgende benamingen voor hun afdelingen:

Van 6 tot 8 jaar: ribbels

We doen kringspelletjes, spelen verstoppertje, bouwen een kasteel met trollen en kabouters, zingen leuke liedjes, enz.

Van 8 tot 10 jaar: speelclub

We voetballen of spelen astronaut.  We lachen en springen, maken knutselwerkjes of gaan op uitstap, enz.

Van 10 tot 12 jaar: rakwi's

We spelen baseball en andere actieve activiteiten.  We bouwen kampen in het bos, spelen met klei en verkleden ons, enz.

Van 12 tot 14 jaar: tito's

We doen pleinspelen en vervelen ons nooit.  Tussendoor praten we over onze favoriete hobby, of over wat er op school gebeurd is, enz.

Van 14 tot 16 jaar: keti's

We doen een fietstocht of spelen toneel.  We houden een fotozoektocht in de stad, of organiseren een volleybalcompetitie, enz.

Van 16 tot 18 jaar: aspi's

We spelen een groot stadsspel of doen een quiz.  We leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor jongere kinderen.  We organiseren zelf een activiteit.

+18 jaar: leiding

Dit is de leeftijd waarop jongeren zelf leiding worden.  Een grote verantwoordelijkheid, waarvan ze erg veel leren.