Hoofdanimatortraject

Hoofdanimatortraject

Alles over Haka

Er zijn in totaal zes verschillende Hakaweekends en een slotweekend (Haka 3). Je kan een of meerdere weekends meedoen op basis van je interesse! 

Als je graag een hoofdanimatorattest wil behalen, volg je minstens drie weekends:

Drie weekends + 50 uur stage bij je Chirogroep + reflectiemoment
= een volledig traject = Hoofdanimatorattest op zak!
 
Haka 1, Haka 2 en Haka 3 vinden telkens samen plaats op dezelfde locatie.

Hoeft een hoofdanimatorattest niet voor jou? Dan kun je perfect losse weekends volgen naar keuze.

Haka Traject

Haka 1

Op Haka 1 maak je kennis met tal van thema's die je nodig hebt als je net dat tikkeltje meer verantwoordelijkheid wilt opnemen in je Chirogroep.

Themaweekends (Haka 2)

Op de themaweekends ga je dieper in op één thema. Je mag zelf kiezen welk, wij stellen een menu samen van vijf thema's. Iedereen heeft namelijk eigen talenten en interesses. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen een hoofdanimatortraject kan samenstellen op hun maat.

 

Bivak - 20 tot 22 november 2020 (Brugge)

Chirovuur - 4 tot 6 december 2020 (Overijse)

Bouwen aan een team - 5 tot 7 februari 2021 (Westmalle)

Organisfeer - 12 tot 14 maart 2021 (Waasmunster)

Goe gezegd - 20 april tot 2 mei 2021 (Dilsen-Stokkem)

Bouwen aan een team

Ruzie in de begeleidingsploeg? Voor leiding is het zeer handig om wat inzicht te hebben in je leidingsploeg. Samenwerkingsspelen en groepsevaluaties kunnen daar zeker bij helpen. Na dat weekend weet je perfect hoe je je leidingsploeg op een hoger niveau kunt tillen.

Chirovuur

Iedereen is anders, maar we willen dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren kunnen proeven van het Chirovuur dat we voelen. Dit themaweekend maken we kennis met verschillende vormen diversiteit en hoe je met je leidingsploeg aan drempels kan werken. Laat je inspireren hoe je ook met je leden het Chirovuur-gevoel met (stilval)momenten kan boosten.

Goe gezegd!

In de krant komen, een moeilijke boodschap overbrengen of een communicatieplan opstellen? Tijdens de Haka ‘Goe Gezegd’ kom je te weten hoe je die dingen makkelijk kan aanpakken met je Chirogroep. Je leert er nóg beter coachen, omgaan met fotomateriaal en persoonsgegevens, en zelfs debatteren als een baas.

Bivak

De Bivakwijzer kan je op weg helpen als je je kamp organiseert. Naast alle praktische zaken zijn er een hoop andere dingen die je kamp tot een topkamp kunnen omtoveren. Denk maar aan: een rodedraadspel, een inkleding die af is, grote activiteiten over afdelingen heen, de landsgrenzen oversteken, enz.

Organisfeer

Bij de organisatie van een groot evenement heb je het beste aandacht voor zowel het groepsproces als voor een degelijk plan van aanpak. Wil je dat goed managen, dan moet je je oren en ogen goed openhouden. Haka 2 'Organisfeer' gaat daar dieper op in.

Haka 3

Op het laatste Hakaweekend bouw je verder op de ervaringen van 1 en 2. We snijden thema's aan die net dat tikkeltje meer diepgang vragen. Zo ontdekken we hoe je leiding kan coachen of hoe je een projectplan uitwerkt. Daarna sta je als leiding steviger in je schoenen en ben je klaar om met de moeilijkste situaties aan de slag te gaan.