Ontdek alles over spelen en maak nieuwe Chirovrienden voor het leven! 

Ga mee op Accu en word animator in het jeugdwerk. Zo laat je je leden Chiro next level ervaren. Ontdek hoe een onvergetelijk spel gemaakt wordt en maak kennis met inspirerende Chiro-ideeën. En dat samen met andere leiders, leidsters en aspi's net als jij!

Iedereen weet dat je Chiro meedraagt voor het leven. De gekke avonturen op kamp, die onvoorspelbare spelnamiddag, dat geniale spel, … Als leiding bepaal jij wat je leden zich voor altijd zullen herinneren als hún Chiroverhaal. Op Accu krijg je alles wat je nodig hebt om jouw leden méér dan een fantastische tijd te laten beleven!

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Icoon spelen

Samen met 
andere leidsters,
leiders en aspi's

Lampje icoon

Ontdek unieke ideeën
voor jouw Chironamiddag

 

Attest

Krijg je attest Animator
in het Jeugdwerk

Krijg het animatorattest

Na Accu krijg je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over de leefwereld van kinderen en jongeren.
Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een extra troef bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is het een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.