(Extra) materiaal op kamp

(Extra) materiaal op kamp

Alles over materiaal, inladen en opzetten

Let op! Deze pagina wordt niet meer actief geüpdatet. Up-to-date informatie over corona en Chiro kan je vinden op chiro.be/corona.

Materiaal

Welk materiaal zal je dit jaar als groep extra meenemen op kamp? Op de 'documenten en sjablonen'-pagina vind je een lijst met extra materialen om mee te nemen. Spreek goed af wie wat voorziet, ook met de uitbater van je kampplaats. Zij hebben zich vaak ook al voorzien op maatregelen.

Op sectorniveau zijn we in gesprek om hygiënepakketten te kunnen aanbieden voor weinig geld. Zodra er nieuws is, zien jullie dat zeker verschijnen. Hou dus goed onze 'corona'-pagina in het oog.

Materiaal inladen en tenten opzetten

  • Verzamelen, materiaal inladen en je kampplaats klaarmaken verloopt in dezelfde bubbels waarin je leiding tijdens het kamp ook verdeeld is.
    Lukt het niet om alles voldoende op te delen tussen de bubbels? Gebruik dan mondmaskers en handschoenen, hou zoveel mogelijk afstand, was je handen en reinig alle contactoppervlakken.
  • Gebruik altijd je gezond verstand. Twijfel je of iets oké is? Dan ben je beter een beetje strenger om op veilig te spelen.
  • Ga je ergens materiaal ophalen (bv. uitleendiensten)? Volg de veiligheidsvoorschriften die bij hen gelden. Als ze bijvoorbeeld vragen dat je handschoenen en een mondmasker draagt, dan doe je dat.
  • Wees gerust inventief: er zijn zeker systemen en een taakverdeling uit te werken om volgens de bubbels te werken of afstand te houden.

Enkele voorbeelden

Tenten ophalen bij de ULDK

Laat leiding uit bubbel 1 de tenten ophalen voor iedereen. Zorg ervoor dat je de contactoppervlakken voldoende reinigt voor de leiding uit een andere bubbel. Als de tenten twee dagen uit omloop blijven, hoeft dat niet.

Materiaal klaarzetten

Verdeel de leiding van de verschillende bubbels over verschillende ruimten. Stel: je hebt een stockageruimte voor kampmateriaal en een andere ruimte voor spelmateriaal. Leiding uit bubbel 1 is verantwoordelijk voor het kampmateriaal en leiding uit bubbel 2 voor het spelmateriaal.

De camion inladen

Zorg dat je leiding in de laadruimte zet die daar ervaring mee heeft. Zij weten goed wat ze op welke manier kunnen stapelen. Bescherm jezelf met een mondmasker en eventueel handschoenen. Was regelmatig je handen en gezicht, want het is best zweten in zo’n camion. In de camion zet je het beste mensen uit dezelfde bubbel, want daar is het moeilijk om 1,5 m afstand te houden.

Tenten opzetten

Zet bij voorkeur een tent op samen met leiding uit jouw bubbel. Toch extra hulp nodig en raken er bubbels door elkaar? Mondmaskers, handschoenen, afstand bewaren en handen wassen voor en na.
Zorg voor een verdeling bij het uitladen en opzetten van tenten. Leiding van bubbel 1 kan bijvoorbeeld de tenten uitladen, klaarleggen en de tentzakken opendoen, terwijl leiding van bubbel 2 de tenten uit de zakken haalt en ze verder opzet.

Nog vragen over (extra) materiaal? Raadpleeg dan zeker onze FAQ-pagina!