Samenkomen en vergaderen met de leiding in groepjes van 10

Samenkomen en vergaderen met de leiding in groepjes van 10

Als leiding hebben jullie het voorbije jaar al meermaals bewezen dat jullie flexibel en creatief zijn en de leden blijven entertainen. Nu de maatregelen in de samenleving versoepeld zijn, mogen we weer in groepjes van maximaal tien personen buiten samenkomen. Mondmaskers op en alcoholgel in de aanslag, want er zijn weer wat mogelijkheden om met de leidingsploeg iets te doen. Zijn jullie binnen de leidingsploeg met meer dan tien? Niet getreurd! Ook voor jullie hebben we leuke ideeën.

Tips voor leidingsploegen tot maximaal tien personen

Organiseer een kampvuurvergadering. Ook buiten kan het gezellig zijn! Ga rond de vuurkorf zitten om te vergaderen of gewoon om nog eens gezellig samen te zijn. Zo zijn jullie toch bij elkaar, maar kunnen jullie voldoende afstand houden. Samen liedjes zingen, spelletjes spelen of jullie gewoon nog eens amuseren!

Opgelet: een drankje nuttigen kan zo'n avond gezellig maken, maar alcohol maakt het soms wat moeilijker om de afstandsregels te volgen. Zorg er vooral voor dat niemand de boeman moet spelen en maak op voorhand duidelijke afspraken. Vergeet de avondklok niet.

Hou het sportief! Ga eens samen sporten (fietsen/wandelen/tennissen/...) en blijf in conditie. Het is daarnaast de gelegenheid om er een teambuilding van te maken.

Zin om nog eens volledig uit de bol te gaan? Organiseer een minifuif voor maxipret! Blijf na de Chiroactiviteiten plakken en geef de leiding van elke afdeling een eigen vak om in te dansen (met mondmasker). Muziek aan en gaan!

Onder het motto 'het moeten niet altijd de kinderen zijn die spelletjes spelen': het is ook voor leiding plezant om zot te doen. In plaats van een gewone wandeling maak je er een superdeluxe spel van. In teams, iedereen individueel of in grote groep (van max. 10) op veilige afstand? Laat je creativiteit de vrije loop!
 

Tips voor leidingsploegen met meer dan tien personen

Wandelen, wandelen, wandelen. Het blijft de meest ‘populaire’ activiteit. Splits de groep op in ploegjes. Tijdens de wandeling kan je opdrachtjes voor elkaar achterlaten (zoals bij pijltjestocht) of maak op voorhand enkele babbelkaartjes met thema's op om het over te hebben. 
Tip: de Dienst Avontuurlijke Activiteiten maakte enkele geocaches. Kunnen jullie ze allemaal vinden?

Wil je het actiever maken? Splits je op in groepjes en maak er een een-tegen-allen van. Hou digitaal contact en vraag aan oud-leiding of jullie VB om de opdrachten via Whatsapp door te geven. De prijs kan bijvoorbeeld een verrassing voor op kamp worden? 

Hebben jullie een groot park in de buurt? Probeer eens te vergaderen in kleinere groepjes, op afstand, en hou contact met walkietalkies.

Escape-rooms hebben zichzelf heruitgevonden. Heel veel organisaties bieden een online-versie aan. Speel vanuit je kot en strijd tegen elkaar. Wie zet de snelste tijd neer?

Online vergaderen... Na enkele maanden begint dat toch wel tegen te steken. Probeer daarom eens wat meer schwung te geven aan de digitale onderonsjes. Je kan bijvoorbeeld themavergaderingen houden waarbij iedereen zich verkleedt, een dansje opvoert of een liedje zingt. Of zorg bij elke vergadering voor een ludieke opener zodat de sfeer er meteen in zit!