Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp in tijden van corona

Let op! Deze pagina's wordt niet meer actief geüpdatet. Up-to-date informatie over corona en Chiro kan je vinden op chiro.be/corona.

 

Kan ons buitenlands kamp doorgaan?

Al wie naar België terugkeert na een verblijf in het buitenland moet 48 uur vóór aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.

Dat formulier moet ingevuld worden door iedereen die met het vliegtuig of per boot naar België reist en alle andere personen die naar België reizen, behalve: 1) als ze minder dan 48 uur in België blijven, of als ze 2) naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.

Formulier invullen

Op buitenlandskamp.be vind je meer informatie over deze richtlijnen én de specifieke richtlijnen voor Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Wat met kampen voorbij die 150 km?

Dan kunnen jullie overmacht inroepen als je iets annuleert, aangezien het wettelijk vastgelegd is dat jullie niet op buitenlands kamp mogen. Verwijs daarvoor naar het Ministrieel Besluit van 5 juni, artikel 8

Als je vliegtuigmaatschappij zelf annuleert, heb je automatisch recht op een tegemoetkoming. Het is wel minder vanzelfsprekend dat dat gebeurt als de grenzen open zijn. Neem dus best zelf contact op met de vliegtuigmaatschappij om overmacht in te roepen.

Hebben jullie nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 03-231 07 95 (ma-vr 9-17 uur)  of via [email protected].