Ga mee op Kick

Ga mee op Kick

Vorming en Corona


Joepie wij kunnen terug op Kick! Voor de organisatie van Kick wordt rekening gehouden met de huidige jeugdwerkmaatregelen. Deze kan je hier nalezen!

 

Jij maakt Chiro

Kick is dé Chirocursus voor kader

 

Op Kick word je een echte instructeur in het jeugdwerk. Als instructeur ben je een pro in het begeleiden, uitwerken en organiseren van sterke vormingsmomenten. Je krijgt een stevige basis mee om deelnemers een geweldige cursus te laten beleven. Kick biedt een basis aan iedereen met goesting om vorming te begeleiden. En je krijgt tenslotte een hele hoop bagage mee over groepsdynamica, coaching, feedback geven, zelfreflectie, .... Ideaal om te gebruiken bij het begeleiden van andere Chirogroepen

Kortom: het is dé kadercursus!

 1. Dompel nog eens extra diep onder in de Chirowereld, samen met andere gemotiveerde kaderleden
 2. Krijg een goede basis mee over vorming geven en groepen begeleiden in de Chiro
 3. Ontvang een officieel Instructeursattest van de Vlaamse Overheid (meerwaarde op je CV!)

 

Zij maakten het al mee

 

"Chiro dieper beleven én leren al je Chirogroep-ervaringen door te geven aan anderen: de max!"

 

"Ik dacht dat ik al alles wist. Maar dan kom je met nog zoveel extra bagage thuis!"

 

Lisa Hanefstingels

"“Deelnemen aan Kick toont je dat je deel bent van een groter geheel. Je leert zoveel bij omdat iedereen er zijn eigen draai aan geeft in zijn Chiro en dat maakt het net leerrijk. Daarnaast mag je jezelf af en toe weer even lid voelen en leer je veel nieuwe mensen kennen. Chiroconnecties komen altijd nog van pas!” – "

Dit ontdek je op Kick
 

Zoom in op de 7 taken van een gewest- of verbondsploeg


Elke nationale ploeg heeft een opdracht, elk vanuit hun eigen expertise. De gewesten en verbonden hebben zo elk ook vijf specifieke taken. Op deze manier kunnen ze de lokale groepen optimaal ondersteunen. Al gehoord van SOM? Weet jij wie er vorming moet geven? Je komt het allemaal te weten op Kick. Eens je de taken wat beter hebt leren kennen, wissel je in je leefgroep uit over hoe je deze taken zo goed mogelijk kan uitvoeren. 

 

 

Ontdek de kracht van vragenVraag niet 'Waarom?' maar 'Wat maakt dat ...?'. Huh? Jawel! Zo zal je veel meer te weten komen én zet je tegelijk ook de persoon waarmee je in gesprek gaat meteen meer aan het denken. De cursusblok 'De kracht van vragen' is de ideale basis om stil te staan bij hoe je een gesprek met iemand aangaat. Daarna geldt 'oefening baart kunst', maar gelukkig is er daar op Kick tijd genoeg voor. 

Word expert in coaching en kernkwadranten


De kernkwadranten zijn een handige methodiek om voor jezelf uitdagingen, valkuilen, talenten en allergieën te ontdekken, maar zeker ook bij iemand anders. Ze kunnen je helpen om een coachingstraject met iemand op te zetten. Als coach zorg je ervoor dat de coachy zich verder ontwikkelt en groeit in wat hij/zij wil. En als je op een goede manier coacht, leer je zelf nog iedere keer bij!

Krijg het Instructeursattest


Net als bij Accu en Haka kan je een attest krijgen van de Vlaamse overheid, nl. dat van Instructeur. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Meer informatie op de website van Vlaanderen


Praktisch

Prijs


€ 60,50 per weekend (volledig of gedeeltelijk terugbetaald*)

€ 7,50 korting tot 2 weken voor start Kick

 

 • Een weekend in een Chirohuis
 • Volpension (ontbijt, middagmaal, vieruurtje, avondmaal)
 • Deelname workshops en activiteiten
 • Attest van deelname
 • Deelname reflectiemoment

   

* Met het bewijs van deelname kun je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van je gemeente (zoek op hoeveel jouw gemeente terugbetaalt). Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming kan voor de helft van de prijs mee.

Zo behaal je je attest


Je kunt gerust mee op Kick zonder voor het attest te gaan, want dat is niet het hoofddoel van de cursus. De ervaring is het belangrijkste! Wil je wel graag het officieel attest behalen?

Volg dan drie eenvoudige stappen:

 1. Volg de 3 Kicks
 2. Doe een stage van 50 uur in je kaderploeg(en)
 3. Volg een kort reflectiemoment (dat mag ook een persoonlijk reflectiemoment zijn)

Je hebt je attest behaald!

Voor wie

 

Kick is er voor iedereen die in het kader zit of zich hier graag wil in engageren. Je kunt in principe mee op Kick vanaf negentien jaar en minstens 1 jaar leiding achter de rug hebt.*

* (Voor uitzonderingen neem je contact op met [email protected].)

Uitschrijven? 

Al ingeschreven, maar kan je er om de een of andere reden toch niet bijzijn? Schrijf je dan uit.

Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!