Een origineel feest op de Dag van de Jeugdbeweging!

Ondertussen werd het al een leuke traditie: tijdens de Dag van de Jeugdbeweging organiseren steden en gemeenten een ontbijt of fuif. En terecht, want dat we van de Chiro zijn, moeten we vieren. De Dag van de Jeugdbeweging is het uitgelezen moment om je Chirogroep extra in de kijker te zetten. Enkele ideetjes!

Hou een fotowedstrijd

Daag al je leden en de leidingsploeg uit om overdag een foto van zichzelf in te sturen naar je Facebookpagina of Instagramaccount. Zo kan iedereen de hele dag door je Chirogroep zien schitteren. Deel achteraf tijdens jullie Chironamiddag awards uit voor de meest fanatieke foto, de origineelste locatie en het grootste aantal mensen op de foto.

Een spel met de ouders

Jullie ouders en die van de leden maken ook deel uit van de Chirofamilie. Daag hen uit om mee te doen met de Dag van de Jeugdbeweging. Zaten ze vroeger zelf in een jeugdbeweging? Laat hen bewijzen dat ze nog in die short, die rok of dat kleedje passen. If not: deel stickers uit van jullie Chirogroep die ze tijdens de feestdag dragen. Of nodigen jullie hen uit om vrijdagavond zelf eens te komen spelen in de Chiro?

Spelletjes in de klas

Maak voor je leden een #DvdJB-bingo of een klein boekje met spelletjes voor op de speelplaats. Laat jouw leden de school domineren. Ze verdienen het om eens in de belangstelling te staan, hé!

Paradeer op straat

Gaan veel van je leden naar dezelfde school? Pik hen met de leiding op om even te paraderen door de straten. Je kan na school afspreken in de Chirolokalen voor wat cake met koffie en achteraf aan de buurt tonen hoe leuk de Chiro wel is.

Pssst: De Dag van de Jeugdbeweging is het ideale moment om met jullie gepersonaliseerde Chiro-affiches te pronken.

Chirojongen in de lucht gestoken door de groep