Onderzoek: welke apps gebruiken jullie om contact te houden?

Onderzoek: welke apps gebruiken jullie om contact te houden?

Videocalls zijn broodnodig om deze eenzame periode te overbruggen. Daarom gingen we op zoek naar de beste apps om te gebruiken. Dit kwam er uit onze mini-enquête.

Vergaderen online


Samen het kamp voorbereiden, bespreken hoe jullie dit weekend de kids gaan entertainen of wie de dringende taken op zich neemt? Je kan online vergaderen. Opgelet, dat is niet even makkelijk als in real life. Alhoewel: er kan niemand fezelen tussendoor. Check onze tips om online te vergaderen. Hieronder vind je de beste apps om te gebruiken.

Zoom


Voordeel: Je kan iedereen tegelijk op het scherm zien. Je kan schermen delen en leuke dingen op je achtergrond zetten. Maar nog handiger: als host kan je iedereen muten, met de ‘raise hand’-functie kan je dan mensen een voor een aan het woord laten.
Nadeel: Tijdens onze vergaderingen waren er mensen die toch niet alle ‘aanwezigen’ tegelijkertijd konden zien. We hebben nog niet ontdekt wat de oorzaak daarvan was. Iemand moet ook een account aanmaken om te kunnen hosten.

Opgelet: Hoewel Zoom een handige app is, werden er verschillende veiligheidsproblemen gemeld. Enkele noodzakelijke dingen om in orde te brengen:

  • Maak een waiting room aan voor je vergadering. Zo weet je als host wie er allemaal deelneemt.
  • Maak een wachtwoord aan.
  • Controleer of je zoom client up-to-date is.

Discord


Voordeel: Handige app om met velen te vergaderen. Je kan vlot je scherm delen en de geluidskwaliteit is uitstekend.
Nadeel: Iedereen moet een account aanmaken om te kunnen chatten en als je met te veel bent, kan je geen video gebruiken. De app dient normaal om te gamen, vandaar.

Google Hangouts


Voordeel: Je moet geen extra account aanmaken, je Google-account werkt prima en met de link nodig je iedereen uit.
Nadeel: Enkel de basics zijn beschikbaar. Je kan niet van ‘raise hand’ doen. Bij grote groepen is dat wel aangenaam.

Messenger of Whatsapp (opgelet: maar met 8 mensen!)


Voordeel: Iedereen heeft die apps al.
Nadeel: Er staat een limiet op het aantal deelnemers en je bent snel afgeleid.

Skype


Voordeel: Je kunt makkelijk je scherm delen, de kwaliteit is vrij hoog.
Nadeel: Je moet een account hebben en Skype installeren. Soms duurt het lang voor iedereen vriendjes geworden is.

Samen spellekes spelen

Houseparty


Onze persoonlijke favoriet: drawing. Een pictionary die je met de leiding kan spelen. Fun verzekerd! De quizvragen zal je gegarandeerd niet kunnen oplossen. Niemand kan zo snel lezen. Iedereen moet wel de app installeren en een account aanmaken.

Happening


De leukste spelletjes om in groep te spelen. Een photohunt of een verkiezing? Via Happening kan het allemaal. Af en toe selfietime en mensen erop betrappen dat ze in de namiddag nog altijd in pyjama rondlopen?

Snapchat


Een Snapchatgroepje maken met de leiding is perfect om op te hoogte te blijven van wat iedereen doet. Een snap tijdens je wandeling, een spelletje spelen en een cadeautje voor wie het hoogste scoort?

Messenger


In Messenger kan je leuke spelletjes spelen en het is tof om elkaar af en toe op een random moment te videocallen.