Je camion coronaproof inladen

Je camion coronaproof inladen

Terwijl je de camion inlaadt, ruik je de geur van het bivak al. Je proeft de soep van jullie kookploeg al en kijkt al uit naar de regen op het dak. Maar dit jaar zal die gezellige drukte wat extra organisatie nodig hebben. Enkele tips.

1.    Maak een duidelijk plan van aanpak

Haal die post-its of bierkaartjes maar boven: zorg dat je goed weet hoe je wat gaat aanpakken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je niet op grote problemen zal botsen. Wat normaal een automatisme is, zal je dit jaar moeten uitstippelen.

2.    Spreid de taken

Weeg af of het niet makkelijker is om meerdere dagen te voorzien om al het materiaal in jullie camion te krijgen. Zo kan je maandag en dinsdag materiaal verzamelen in een lokaal. Laat het gewoon twee dagen staan, dan hoef je niet alles te ontsmetten voor het inladen zelf.

3.    De ontsmetters

Stel enkelen van de leiding aan die als ontsmetter fungeren. Leiding met rugproblemen of die niet zo houdt van het zware fysieke werk vindt dat ongetwijfeld een leuke taak. Zij zorgen dat het materiaal ontsmet op de camion geraakt.

4.    De inladers

Het wordt aangeraden dat alle inladers van dezelfde bubbel zijn. Je kan in de vrachtwagen mondmaskers gebruiken, maar op een warme zomerdag is dat niet aangenaam en dan zal je ze ook snel moeten vervangen. Zorg dat je mensen met stapelervaring hebt, zodat ze snel en efficiënt de klus kunnen klaren.

5.    Niet vergeten

Vergeet vooral niet om plezier te maken. Een kleine zangstonde tijdens het handen wassen, een klein coronaproof spelletje na het eten of elkaar vanop veilige afstand aanmoedigen, zorgt meteen voor een goede sfeer.

 

Een voorbeeld

Voorbeeld camion inladen

STAP 1: MATERIAAL VERZAMELEN

Maandag: bubbel A brengt al het kookmateriaal naar lokaal 1 en bubbel B brengt al het spelmateriaal naar lokaal 2
Dinsdag: bubbel C brengt al het kampmateriaal naar lokaal 1. Zij checken of al het materiaal nog intact is en proper genoeg om zo mee te nemen.


Noot: je moet het materiaal niet per se per bubbel verzamelen als je – zoals in dit voorbeeld – voldoende tijd laat tussen het inladen van de camion en het verzamelen.

STAP 2: VRIJDAG INLADEN

Rolverdeling:
Ontsmetters: Jan, Valerie, Amina en Lima
Inladers: Robbe, Bart, Ekata en Sien
Doorgeef camion: Fré en Ellen
Uitladen lokalen: bubbel B alles uit lokaal 1 en bubbels C alles uit lokaal 2


Timing
10-11 uur: voorbereiding
11 uur: handen wassen met discomuziek
11-12 uur: aanleveren materiaal voor camion + ontsmetten. Doorgeef zorgt dat alles bij inladers geraakt.
12 uur: handen wassen met zangstonde
12-13 uur: inladen camion + bubbel C zorgt voor het eten
13-14 uur: eten + spel (boodschap van bubbel A naar C roepen terwijl leiding uit bubbel B keihard lawaai maakt)
14-15 uur: inladen camion
15 uur: handen wassen met instructies van Kaat en Alessandro
15-16 uur: inladen camion + bubbel C vertrekt naar ULDK om tenten op te halen