Coronaspel van de week: Harry Styles zoekt coronabuddy

Watermelon, sugar, high! Harry Styles heeft wat huidhonger en is op zoek naar een coronabuddy tegen de eenzaamheid. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel wat dingen gemeenschappelijk hebben. Wie is de meest geschikte kandidaat?

Voorbereiding:

Verkleed jezelf of iemand uit je huishouden als Harry Styles. Dat kan je doen door een masker (no pun intended) te maken van Harry's hoofd en dat voor je eigen hoofd te houden.

Bij de opdrachten staat er welk materiaal de spelers moeten klaarleggen.

• Vuilniszakken
  • Prentje of tekening van een watermeloen
  • Flessen
  • Materiaal voor hindernissenparcours (stoel en laken)
  • Foto's van tattoos (zie bijlage, verdeel de punten nog per tattoo)
  • Verkleedkleren
  • Tennisballen
  • Slagroom
  • Een online badmintonspel
  • Pen en papier
  • Karton/doek
  • Verf
  • Een gsm met opgeladen batterij

Begin van het spel

De leden gaan een strijd aan om de coronabuddy van Harry Styles te worden. Via opdrachten test de leiding hoe goed ze matchen met Harry. Wie het meeste punten kan verdienen, mag bij Harry intrekken!

De punten

De leiding deelt per opdracht punten uit op een schaal van 10. Wie ze op een geniale manier uitvoert, krijgt 10 punten. Als je internetverbinding uitvalt: helaas, 0 punten. (mopje)

De opdrachten

Opdracht 1: Als coronabuddy van Harry moet je modebewust zijn.

Maak een mooi kledingstuk uit een vuilniszak
Materiaal: vuilniszak en schaar

Opdracht 2: Als coronabuddy van Harry moet je fotogeniek zijn.
Maak een originele foto met een watermeloen, een fles of een ander voorwerp. Hieronder een voorbeeldje.

Freshest Fashion: “Watermelon Dress” Charming Optical Illusion Trend.  |FunPalStudio|Illustrations, Entertainme… | Watermelon dress, Double  exposure art, PhotographyForced Perspective - Standing on a Bottle - Optical Illusion Image Gallery  #55

Materiaal: een prentje van een watermeloen of een random voorwerp om in je foto te verwerken.

Opdracht 3: Als coronabuddy van Harry moet je van tattoos houden.
Iedereen moet van de deur in het lokaal waar ze zich bevinden naar het computerscherm of hun smartphone lopen. Daarbij moeten ze zichtbaar over een stoel kruipen, onder een laken kruipen en een koprol maken. De leiding toont ondertussen op het scherm een afbeelding van een tattoo. Ze veranderen regelmatig van prentje. Als je net aan de deur zit, heb je geluk en moet je niet ver lopen. De leden moeten telkens de tattoo natekenen die ze te zien krijgen. Als ze dat gedaan hebben, moeten ze weer het parcours afleggen en de volgende tattoo natekenen. De tattoos hebben allemaal een andere moeilijkheidsgraad en dus hangen je punten daarvan af.

Materiaal: stoel, laken, potlood, papier

Opdracht 4: Als coronabuddy van Harry moet je de paparazzi kunnen misleiden.
Iemand van de leiding doet zijn of haar ogen dicht en roept '1-2-3 paparazzi!'. In die tijd moet iedereen iets veranderen aan hun uiterlijk. Bijvoorbeeld: Lynn doet snel haar trui uit. Heeft de leiding dat niet door? Dan mag Lynn voor zichzelf een punt tellen.
Valsspelen is flauw en Harry vindt dat niet leuk, dus iedereen is eerlijk met de punten.

Opdracht 5: Harry speelt in zijn vrije tijd graag tennis en badminton.
Zoek een online spelletje zoals Power Badminton en speel een rondje. Wie houdt zich staande?

Materiaal: een online app om te badmintonnen

Opdracht 6: Harry is bang van slangen en zoekt dus een coronabuddy die een slang wel de baas kan.

Opgelet: Hiervoor moet iedereen via hun gsm of tablet meedoen aan de digitale meeting. Zoek een geschikte plaats waar je een eindje kan lopen: de tuin of de stoep is prima.

De leiding telt af tot drie. Daarna beginnen alle spelers te lopen met hun gsm of tablet in de hand en maken ze een sissend geluid. Het doel is om zo lang mogelijk aan het lopen te blijven en 'sssss' te zeggen, maar je mag niet naar adem happen.

Materiaal: een smartphone of tablet

Opdracht 7: Harry vindt het geweldig als iemand een lied over hem schrijft.
Schrijf de mooiste songtekst over hem. Het lied effectief zingen is goed voor bonuspunten!

Opdracht 8: De coronabuddy van Harry moet ook zijn grootste fan zijn.
Maak een groot spandoek en hang dat goed zichtbaar op in je straat. Stuur de leiding een foto als bewijs.

Materiaal: iets waarmee je een spandoek kan maken

Geniale spelbedenker: Yoni Vervoort van Chiro Berlaar-Heikant