Alles over corona

Dit moet je weten voor je Chirowerking

Op het Overlegcomité van 21 januari werd de Coronabarometer voorgesteld. Vanaf vrijdag 28 januari bevinden we ons in code rood. Wanneer we naar een volgende fase gaan, hangt af van hoe de situatie evolueert.

Blijf ook altijd goed overleggen met je stad of gemeente, aangezien zij nog bijkomende maatregelen en voorwaarden kunnen opleggen.

Update 24 januari - 12:30 uur

Activiteiten

Tot en met 27 januari zijn de volgende maatregelen voor het jeugdwerk van kracht:

• Organiseer activiteiten buiten
  • Binnen is het enkel toegelaten om te sporten, ook als Chiro-werking mag je sportactiviteiten organiseren. Ventileer voldoende en zorg voor een geschikte ruimte.
  • Vermijd intensief fysiek contact.
  • Binnen geldt een algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. Activiteiten binnen zijn niet toegelaten, maar wanneer je het Chirolokaal toch betreedt om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, ... zet je je mondmasker op.
  • Je mag je activiteit buiten laten doorgaan onder een tent, maar zet ook hier in op maximale ventilatie. Hou de deuren en zijdes van de tent zoveel mogelijk open. (Opgelet: dit geldt niet voor evenementen!)
  • Overnachtingen zijn niet toegestaan.

Vanaf 28 januari gaan volgende maatregelen in:

• Binnenactiviteiten zijn toegestaan voor groepen tot maximum 80 leden, begeleiding maakt geen deel uit van die 80.
  • Mondmaskers zijn binnen verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar, tenzij de aard van de activiteit dit niet toelaat (Bv. bij slapen of eten) of je voldoende afstand kan bewaren.
  • Buitenactiviteiten zijn toegestaan voor groepen tot maximum 200 leden, begeleiding maakt geen deel uit van die 200. Mondmaskers zijn niet verplicht, tenzij de locatie van de activiteit dit wel verplicht.

Ook de reeds bestaande richtlijnen blijven uiteraard gelden:

• Vermijd intensief fysiek contact.
  • Hou in de mate van het mogelijke anderhalve meter afstand.
  • Basishygiëne blijft cruciaal. Was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog, enz.
  • Wie ziek is of in contact geweest is met iemand die ziek is, blijft thuis.
  • Blijf een verantwoordelijke aanduiden die aanspreekpunt is in geval van besmetting. Zorg ervoor dat je altijd weet wie aanwezig was op activiteiten.

Overnachtingen

Vanaf 28 januari is het opnieuw toegestaan om activiteiten met overnachtingen te organiseren. De maatregelen rond weekends en kampen in code rood zijn:

• Overnachtingen zijn toegestaan voor groepen tot maximaal 80 leden (exclusief begeleiding)
  • Testing wordt aanbevolen voor vertrek en na afloop van het weekend of kamp

Organiseer je een evenement?

Kijk dan zeker eens op onze pagina over evenementen, eetfestijnen en kasactiviteiten en hou de updates in de gaten!

Wat te doen bij ziekte?

Voorlopig blijft de contacttracing in werking. Het is dus belangrijk dat je gegevens van de deelnemers kunt doorgeven als de tracing je belt. Maak altijd een aanwezigheidslijst op van je activiteit.

Meer info over wat te doen bij besmettingen vind je op de pagina 'Wat te doen bij ziekte?'.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17 uur).