Alles corona

Dit moet je weten voor je Chirowerking

Update 1 december - 16.00u

Afgelopen vrijdag (27/11) werd een nieuw Ministerieel Besluit goedgekeurd. De verstrengde regels die in oktober werden afgekondigd, werden daarbij al zeker verlengd tot half januari. Of er nadien verlenging of versoepeling komt, is afhankelijk van hoe de cijfers de komende weken en tijdens de eindejaarsperiode evolueren.

Gezien de huidige omstandigheden hebben wij er alle begrip voor wanneer groepen, maar ook leiding, leden en ouders het niet zien zitten, om nu activiteiten te organiseren of er aan deel te nemen. Wanneer je wel nog werking wil organiseren dan vragen we om zeer verantwoordelijk met de regels te blijven omgaan. Voorzichtigheid is nog steeds topprioriteit!

Stem daarbij ook goed af met jullie stad, gemeente en provincie aangezien ook zij nog bijkomende maatregelen kunnen opleggen.

Denk eraan:
🚫 Alle +12-activiteiten worden afgelast.
🚫 Overnachtingen voor -12-jarigen worden afgelast. Dat geldt dus ook voor de kerstvakantie.
🚫 Alle evenementen worden geschrapt of uitgesteld.

Voor leden tot en met 12 jaar kunnen activiteiten nog enkel georganiseerd worden volgens de volgende regels:

▪️ Groepen van max. 50 personen, zonder social distancing tussen de leden. Activiteiten met intensief fysiek contact of overnachtingen zijn uit den boze.
▪️ Leiding draagt altijd een mondmasker.
▪️ Activiteiten zoveel mogelijk buiten.

We hebben al veel flexibiliteit en veerkracht van jullie gevraagd en deze regels zijn vervelend, maar hopelijk kunnen we daarmee snel terug naar Chiro zoals het hoort!

Voor de meest actuele informatie kunnen jullie op deze pagina terecht. We houden deze pagina up-to-date met nieuwe pagina’s, documenten, sjablonen en alles anders wat kan helpen om jullie Chirojaar voor te bereiden.

Vind je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr van 9 - 17 uur).

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u).