Alles corona

Dit moet je weten voor je Chirowerking

Update 29 juli - 18 uur:

Groepen uit de provincie Antwerpen mogen nog altijd op kamp gaan, en groepen die naar de provincie Antwerpen op kamp gaan, zijn ook nog altijd welkom! Dat heeft provinciegouverneur Cathy Berx tijdens haar persconferentie zonet nog eens benadrukt.

Wel roepen we alle groepen die nog op kamp moeten vertrekken op om voor je vertrek nog af te stemmen met het lokale bestuur van jullie kampgemeente. Zo zijn jullie zeker op de hoogte van mogelijke bijkomende maatregelen.

De aangekondigde verstrengingen hebben geen invloed op de kampen en de jeugdwerkregels. Daarbij willen we wel leiding, leden en ouders oproepen om die regels en de bestaande richtlijnen ernstig te nemen in aanloop naar het kamp of andere Chiroactiviteiten, zodat die op een veilige manier kunnen blijven doorgaan!

Tijdens de voorbereidingen voor het kamp blijven de jeugdwerkregels gelden. Werk zoveel mogelijk buiten en in bubbels, draag mondmaskers waar je onvoldoende afstand kan houden en blijf waakzaam. Beter 'te veel' afstand en mondmaskers dan te weinig!

Ook tijdens de opbouw, het kamp zelf en de afbraak blijven de jeugdwerkregels van kracht. Hou daarbij wel extra rekening met de regels die in jullie regio en de rest van de samenleving gelden. Stem - als dat nog niet gebeurd is - ook zeker goed af met je (kamp)gemeente.

Ook voor andere activiteiten met leden blijven de jeugdwerkregels van toepassing.

Voor leidingsactiviteiten (activiteiten zonder leden), zoals leidingsindelingen, kampevaluaties en vergaderingen adviseren we wel om die vooral digitaal te laten plaatsvinden of met de nodige afstand en mondmaskers. Ga vooral niet het uiterste van de regels opzoeken. Als je ergens aan twijfelt, doe het dan niet of stem af met het lokaal bestuur in jullie stad of gemeente.

Ook voor kampen en activiteiten in de provincie Antwerpen blijven de jeugdwerkregels van toepassing. Daar komen echter nog een aantal aanvullende maatregelen bij:

Mondmasker wanneer je je terrein verlaat: alle leiding en leden (+12) moeten een mondmasker bij zich hebben als je het terrein verlaat. Die mondmaskers moeten gedragen worden als een fysieke afstand van 1,5 m tegenover externen niet mogelijk is en op publiek domein. Bij twijfel kan je sowieso het beste je mondmasker opzetten. Wij adviseren sowieso om bij dagtochten drukke steden en gemeenten, straten, pleinen en plaatsen te mijden. Is dat niet haalbaar, kies dan voor een alternatief op je eigen terrein.

Avondklok: Ook die geldt voor Chirogroepen (op kamp) in de provincie Antwerpen. Zorg dus dat jullie vóór 23.30 uur terug op jullie terrein zijn. Tussen 23.30 uur en 6 uur zijn enkel noodzakelijke verplaatsingen toegestaan (naar het werk, het ziekenhuis…).

Voor de meest actuele informatie kunnen jullie op deze pagina terecht. We houden deze pagina up-to-date met nieuwe pagina’s, documenten, sjablonen en alles anders wat kan helpen om jullie Chirokampen -en activiteiten voor te bereiden.

Vind je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr van 9 - 17 uur).

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u).