Back to top

Wegbeschrijving en plan: Chirosecretariaat Gent

0 

Secretariaat Oost-Vlaanderen: Hoefslagstraatje 1, 9000 Gent, 09-225 52 80

Vanaf station Gent-Dampoort

Als je buiten komt uit het station, wandel je het rond punt af tot aan de overzijde.
Daar ga je via de Dampoortstraat in de richting van het centrum. Je stapt over de brug en gaat rechtdoor de Steendam in. Deze straat komt uit op een rond punt bij Sint-Jacobs. Rechts van de Sint-Jacobskerk steek je het pleintje schuin over en neem je het straatje dat uitkomt op de Vrijdagsmarkt. Je stapt de Vrijdagsmarkt schuin over tot aan het kanon ‘De Dulle Griet’. Daar stap je de winkelwandelstraat Langemunt in.
In het eerste straatje aan je rechterkant vind je het Chirosecretariaat.

Vanaf station Gent Sint-Pieters

Verlaat het perron via de trap die in de tramtunnel uitkomt. Neem tram 1 tot de Korenmarkt (neem zeker niet tram 4, want die maakt een enorme omweg naar de Korenmarkt). Eenmaal afgestapt aan de Korenmarkt blijf je de sporen verder volgen. Ter hoogte van de Groentenmarkt maakt de tram een bocht naar links naar het Gravensteen. Op die plaats stap je rechtdoor de winkelwandelstraat Langemunt in. Het tweede straatje aan de linkerkant is het Hoefslagstraatje.
In dit straatje vind je aan de linkerkant het Chirosecretariaat.

Met de auto

Komende van de E17 of de E40 volg je de aanwijzingen Gent-centrum. Je neemt het viaduct dat je naar ‘het Zuid’ brengt. Hier laat je de tram- en bushaltes aan je linkerkant en sla je rechts in. Je komt via de Zuidstationstraat aan het St.-Annaplein.
Je volgt het rond punt voor drie kwart en slaat de Keizer Karelstraat in. Van daar volg je de parkeerroute die leidt naar de Vrijdagsmarkt. In de ondergrondse parking van de Vrijdagsmarkt vind je meestal een plaats, maar je kunt je auto ook proberen kwijt te raken in één van de zijstraten van de Vrijdagsmarkt. Je stapt de markt schuin over tot aan het kanon ‘De Dulle Griet’. Daar stap je de winkelwandelstraat Langemunt in.
In het eerste straatje op je rechterkant vind je het Chirosecretariaat.