Communicatieverantwoordelijke Chirojeugd Vlaanderen

Chirojeugd-Vlaanderen vzw is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Daarom ontwikkelen we nieuwe communicatiestrategieën voor verschillende doelgroepen. Om dat vlot te doen verlopen, zoeken we een communicatieverantwoordelijke. Solliciteer ten laatste op 30 juni 2019 voor deze prachtige functie.

Concreet

Chirojeugd-Vlaanderen vzw zoekt een educatief medewerker (m/v/x) die instaat voor het communicatiebeleid van de organisatie (50%). Daarbij ondersteun je ook vrijwilligersploegen die een opdracht hebben binnen het communicatiebeleid (35%), neem je deel aan teammomenten (10%) en krijg je een aantal andere nationale taken (5%). Het betreft een voltijds contract van onbepaalde duur. De aanwerving is voorzien op 1 augustus 2019. De vaste standplaats is het nationaal Chirosecretariaat in Antwerpen, Kipdorp 30, makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Wat doet een communicatieverantwoordelijke?

Het team Communicatie bestaat uit drie mensen: communicatieverantwoordelijke, marketeer en redacteur. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alles wat communicatie betreft. Taken kunnen onderling wisselen, maar de focus van jouw takenpakket ligt op: het strategisch communicatiebeleid van Chirojeugd Vlaanderen ontwikkelen, vrijwilligersploegen ondersteunen die een rol opnemen binnen het communicatiebeleid en één communicatieproduct uitwerken.

Redacties
De redacties begeleiden

Het communicatiebeleid
Collega's ondersteunen

Vorming vrijwilligers
Een plaatsje in het team

Participatie vrijwilligers
  • Je bent eindverantwoordelijke voor het communicatiebeleid van Chirojeugd Vlaanderen
  • Je geeft mee vorm aan het communicatiebeleid van Chirojeugd Vlaanderen.
  • Je stippelt mee de strategische lijnen uit voor het communicatiebeleid.
  • Je toetst de communicatiekeuzes van de Chiro regelmatig af bij vrijwilligers en zet daar participatieve processen voor op.
  • Je geeft advies en vorming aan vrijwilligersploegen en collega’s over hun communicatiebeleid en  acties.
  • Je ondersteunt bij crisiscommunicatie.
  • Je bewaakt de socialemediastrategie van de Chiro en stuurt bij waar nodig.
  • Je volgt trends op in communicatiekanalen, o.a. sociale media.
  • Je coördineert samen met de cel Communicatie de uitvoering van het communicatiebeleid.
  • Je coördineert de opmaak van een communicatieplanning.
  • Je coördineert communicatieprojecten van vrijwilligers en collega’s.
  • Je coördineert mee de IT-projecten van Chirojeugd Vlaanderen en bent de brugfiguur tussen de Chiro en de IT-dienst.
  • Je organiseert de vergaderingen van de cel Communicatie. Naast het team Communicatie is er nog een breder overleg: de cel Communicatie. Daarin zitten o.a. de taalcorrector en lay-outers.

Bekijk de volledige vacature

Solliciteer nu

Het communicatieteam

Jij zal het communicatieteam vervolledigen. Ruben en Jessica zijn alvast enthousiast.

"Je krijgt de kans om een marketingcampagne op te zetten voor een merk waar je 100% in gelooft." - Ruben

"Er zijn zo veel straffe verhalen te vertellen over de Chiro. Al onze leden, leiders en leidsters zijn ambassadeurs en ze praten vol passie over onze jeugdbeweging!" - Jessica

Solliciteer!

We vragen je ten laatste op 30 juni 2019 een gemotiveerde sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen naar Chirojeugd-Vlaanderen vzw, t.a.v. Patrick Cools, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, [email protected] (vermeld "communicatieverantwoordelijke" in het onderwerp!).

Als je geselecteerd wordt, nodigen we je uit voor een intakegesprek op 3 of 4 juli 2019 en eventueel later voor een mondelinge proef op 17 of 18 juli 2019.
Voor inlichtingen over de functie neem je contact op met Anne-Marie De Roeck (03-231 07 95 of [email protected]) of Merijn Van de Geuchte (03-231 07 95 of [email protected]).

Op aanvraag kun je een functiekaart verkrijgen (*de begrippen worden verduidelijkt in de functiekaart).

De Chiro streeft ernaar dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de diversiteit in de samenleving.

Je cv en brief of mail worden hooguit vijf jaar bijgehouden door de personeelsdienst in functie van een werfreserve. De selectiecommissie krijgt inzage voor de duur van de aanwervingsprocedure. Daarna hebben enkel de personeelsdienst, directie en de betrokken diensthoofden nog toegang. Met vragen over die bewaartermijn of je privacy kun je terecht bij Bart Boone (03-231 07 95 of [email protected]).

Solliciteer nu

Solliciteer

Stuur ten laatste op 30 juni 2019 een gemotiveerde sollicitatiebrief met curriculum vitae naar Chirojeugd-Vlaanderen vzw, t.a.v. Patrick Cools, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, [email protected] (vermeld "communicatieverantwoordelijke" in het onderwerp!).