Social Media op Kamp

#opkamp

Of je het nu wilt of niet, social media zijn overal.
1/3 van de jongeren zit dagelijks langer dan een Chirozondag op sociale mediakanalen #wattefok?!
Hoe zit dat nu op kamp? Kan je GSM's verbieden? Tuurlijk kan dat!
Maar is het nog van deze tijd #21steeeuw ?

Smartphones hoeven geen taboe te zijn en kunnen zelfs een extra dimensie geven aan je activiteiten.
We geven je hier een aantal nuttige tips #lachendkakske:

• Maak een rodedraadspel waarbij je leden minuten kunnen winnen om tijd te spenderen op hun GSM.
  • Neem alle opladers af aan het begin van je kamp, door opdrachtjes en goed gedrag kunnen je leden dan tijd winnen om hun GSM op te laden #eenbeetjegemeen.
  • Laat je keti's en aspi's een vlog bijhouden van het leven op kamp of geef ze de verantwoordelijkheid om de Facebook- of Instagramaccount van je Chiro vol te spammen.
  • Maak er een spel van: Whatsapp is ideaal om een dropping te begeleiden en met Instagram kan je een supertoffe fotozoektocht doen.

Ideeën genoeg! Bespreek het me je leidingsploeg en je afdeling zonder het zo maar te verbieden #becool.