Coronaproof op Accu!

Ook wij doen er dit jaar alles aan om onze cursussen coronaproof te organiseren. Daarom zullen we dit jaar een aantal ACCU’s in groepen en een aantal ACCU’s in bubbels organiseren.

ACCU's in groepen

Voor de ACCU’s in groepen kan iedereen zich inschrijven, ongeacht je geboortejaar. Tijdens die Accu’s moet wel voortdurend de social distance (1,5 m) gerespecteerd worden en dragen we mondmaskers als afstand houden niet lukt. We nemen ook heel wat hygiënemaatregelen, net zoals bij leidingsactiviteiten. Laat dat je dus niet tegenhouden om in te schrijven!

ACCU in groepen: Antwerpen, Leuven en Mechelen

ACCU's in Bubbels

Aan de ACCU’s in bubbels kan je enkel deelnemen als je geboren bent in het jaar 2003, 2004 of 2005. Dan is het merendeel van de groep -18 en kunnen we, net zoals in de gewone Chiroactiviteiten, werken met contactbubbels. Dan moet er dus niet altijd afstand gehouden worden (al vermijden we natuurlijk ook hier intensief fysiek contact). Tussen de bubbels respecteren we wel de social distancing. Verder zullen er heel wat hygiënemaatregelen genomen worden. De grootte van de bubbels zal bepaald worden door de kleurcode die op dat moment van toepassing is.

Momenteel zitten we in code oranje en moet er ook in de bubbels mondmaskers gedragen worden!

Ben je van 2002 of ouder en wil je toch graag mee op een Accu in bubbels? Dan kan je je inschrijven op een speciale wachtlijst.

Accu in bubbels: Reinaert, Brussel, Roeland, West-Vlaanderen, Limburg en Kempen

Ben je ziek of heb je een hoog risico contact gehad met een besmet persoon, dan mag je niet mee op cursus!

Hun Chiroherinneringen voor 't leven.
Daar zorg jij voor als leider of leidster!

Ga mee op Accu en word animator in het jeugdwerk. Zo laat je je leden Chiro next level ervaren. Beleef de theorie achter het spelen en ontdek originele Chiro-ideeën, samen met andere leiders, leidsters en aspi's net als jij!

Iedereen weet dat je Chiro meedraagt voor 't leven. De gekke avonturen op kamp, die onvoorspelbare spelnamiddag, dat geniale spel, … Als leidster of leider bepaal jij wat je leden zich voor altijd zullen herinneren als hún Chiroverhaal. Op Accu krijg je alles wat je nodig hebt om jouw leden méér dan een fantastisch Chiroverhaal te laten beleven!

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Icoon spelen

Samen met
andere leidsters,
leiders en aspi's

Lampje icoon

Ontdek unieke ideeën
voor jouw Chironamiddag

Attest

Krijg attest Animator
in het Jeugdwerk

Krijg het animatorattest

Na Accu ontvang je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over leefwereld van kinderen en jongeren. Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.