Jammer genoeg zijn heel wat cursussen in 2021 geannuleerd. Dit was uiteraard geen gemakkelijke beslissing, aangezien heel wat vrijwilligers hard aan het werken waren om die initiatieven zinvol en coronaproof te maken, maar wel de enige verantwoorde! Ook wij willen snel weer gewoon Chiro kunnen beleven. Lees hieronder welke cursussen wel nog gepland staan voor deze zomer! 

ACCU's in 1 Bubbel

Joepie wij kunnen op Accu! Momenteel zijn er 4 cursussen gepland in de zomer en jij kan daar zeker nog bijzijn! We kunnen minstens in een bubbel van 50 leden op Accu, begeleiding niet meegeteld. Als de cijfers het toelaten kunnen we met meer in deze bubbel. Vanaf 25 juni zijn dit bubbels van maximum 100 leden. Binnen deze bubbel is het niet nodig om een mondmasker te dragen en afstand te houden. In deze bubbel is er geen leeftijdsbeperking, dus iedereen kan zich inschrijven. Het is volgens de maatregelen niet nodig om tijd te laten tussen verschillende jeugdactiviteiten waar je met veel mensen samen in een bubbel zit. Gebruik hierbij zeker je gezond verstand en overweeg zelf de risico's die hiermee gepaard gaan ;)

 

Heb je nog een vraag? Kijk hier eens in onze FAQ!

Als je dan nog een vraag hebt, aarzel zeker niet om ons te contacteren door een mailtje te sturen naar [email protected] 

 

 

Ontdek alles over spelen en maak nieuwe Chirovrienden voor het leven! 

Ga mee op Accu en word animator in het jeugdwerk. Zo laat je je leden Chiro next level ervaren. Ontdek hoe een onvergetelijk spel gemaakt wordt en maak kennis met inspirerende Chiro-ideeën. En dat samen met andere leiders, leidsters en aspi's net als jij!

Iedereen weet dat je Chiro meedraagt voor 't leven. De gekke avonturen op kamp, die onvoorspelbare spelnamiddag, dat geniale spel, … Als leidster of leider bepaal jij wat je leden zich voor altijd zullen herinneren als hún Chiroverhaal. Op Accu krijg je alles wat je nodig hebt om jouw leden méér dan een fantastisch Chiroverhaal te laten beleven!

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Icoon spelen

Samen met 
andere leidsters,
leiders en aspi's

Lampje icoon

Ontdek unieke ideeën
voor jouw Chironamiddag

 

Attest

Krijg attest Animator
in het Jeugdwerk

Krijg het animatorattest

Na Accu ontvang je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over leefwereld van kinderen en jongeren. Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.