Accu in Coronatijden

Alle Accu's tijdens de paasvakantie afgeschaft

In de Chiro doen we er alles aan om de uitbraak van het Coronavirus zo veel mogelijk af te remmen. Daarom lassen we alle cursussen af t.e.m. 9 mei. De volgende Accu's zijn dus afgeschaft:

• Accu West-Vlaanderen (Brugge) - 5 tot 9 april
  • Accu Leuven (Overijse) - 6 tot 10 april
  • Accu Antwerpen (Westmalle) - 13 tot 18 april
  • Accu Mechelen (Dilsen-Stokkem) - 13 tot 18 april

Dat wil zeggen dat de Accu's die doorgaan na 9 mei, vb. de Accu's in de zomervakantie, voorlopig wel gewoon doorgaan.

We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van eventuele veranderingen. Wie vragen heeft, mag altijd mailen naar vorming@chiro.be.

Heeeerlijke Chiro-herinneringen
voor 't leven.
Daar zorg jij voor als leider of leidster!

Pimp jezelf tot animator in het jeugdwerk en laat je leden Chiro next level ervaren. Beleef de theorie achter het spelen en ontdek originele Chiro-ideeën, samen met andere leiders, leidsters en aspi's net als jij.

Iedereen weet dat je Chiro meedraagt voor 't leven. De gekke avonturen op kamp, die onvoorspelbare spelnamiddag, dat geniale spel, … Als leidster of leider bepaal jij wat je leden voor altijd gaan herinneren als hún Chiroverhaal. Op Accu krijg je alles wat je nodig hebt om jouw leden méér dan een fantastisch Chiroverhaal te laten beleven!

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Icoon spelen

Samen met
andere leidsters,
leiders en aspi's

Lampje icoon

Ontdek unieke ideeën
voor jouw Chironamiddag

Attest

Krijg attest Animator
in het Jeugdwerk

Krijg het animatorattest

Na Accu ontvang je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over leefwereld van kinderen en jongeren. Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.