Accu is dé Chirocursus
voor jonge leiding en aspi's.

Zesdaags mini-Chirokamp vol spel,
leidingstips en uitwisseling over Chiro!

Wat gaat er om in de hoofden van je keti's? Of van speelclubbers? Hoe kun je een spel voor aspi's echt legendarisch maken? Wat doe je met rakwi's die plots moeilijk gedrag vertonen? Wat doen andere Chirogroepen op de laatse bivakavond? Hoe worden jouw tito's een hechte vriendengroep? ...

Is Chiro een belangrijk stuk van je leven? Dan staat Accu op je bucketlist! Accu is een van de dingen die je moet meemaken als leiding of aspi. Accu is zeker geen saaie schoolse bedoening. Het is een zalig mini-Chirokamp vol Chirospelen en uitwisseling van zeer interessante Chirokennis. Je ontdekt tientallen handige tips voor je leidingscarrière en maakt kennis met vernieuwende spelinzichten. Bovendien kun je tijdens gezellige avondactiviteiten kennismaken met andere jonge leiding en aspi's.

Ruben Heirman

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt
en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

Foto Charlotte met vriendinnen

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

Lennert Accu

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Icoon spelen

Beleef puur
Chiromoment met
jonge leiding en aspi's

Lampje icoon

Ontdek waardevolle
Chirokennis en animatorskills

Attest

Ontvang officieel
attest Animator
in het Jeugdwerk!

Krijg het animatorattest

Na Accu ontvang je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over leefwereld van kinderen en jongeren. Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.

Kaart Accu 2019 - 2020