Back to top

Zingevingsmateriaal

0 

De Spiritkoffer

Inspiratie nodig voor zingevende momenten? In de Spiritkoffer vind je wat je zoekt! De koffer is voor een groot stuk digitaal maar er zijn ook methodieken die je kan ontlenen. Meer info

Methodieken

Kant-en-klare methodieken om stil te vallen voor alle leeftijden vind je hier ook! Lees meer...

Christus Koningvieringen

Bekijk het overzicht van de vieringen van de voorbije jaren.

Bivakvieringen

Bekijk het overzicht van de vieringen van de voorbije jaren.

Tussen-d'oortjes I en II

Tussen-d'Oortjes: Tussend'Oortjes is een bundel 120 kant-en-klare wek,- tafel-, slot- en vergadermomentjes. Er is nu ook een Tussend'Oortjes II met momentjes voor op kamp. Te koop in De Banier.

 

Zingevingsuitgaven

  • Neerslag: Een gevoelig boek om mee aan de slag te gaan en in te verdwalen. Een gloednieuw (Chiro)boek vol met verhalen, anekdotes, doordenkertjes, enz. over de Chiro. Maar daar waar ‘Chiro’ staat, kan even goed ‘onze groep’ of ‘ons team’ staan. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden in buurten, op scholen, in vieringen van andere verenigingen, … Te koop in De Banier.
  • Het Baggerboek: Baggeren? Ja, daarvoor is dat boek gemaakt. Om met je ploeg even stil te vallen, om dieper te graven of om gewoon ontroerd te zijn als je bladerend, baggerend in het boek iets van jezelf herkent. Het is een boek vol inspiratie voor bezinnende Chiromomenten. Te koop in De Banier.
  • Door het zure heen. Werkmap over verlies en rouw: met het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren – een samenwerkingsverband van verschillende jeugdbewegingen en jeugdwerkorganisaties – maakten we een werkmap over het thema ‘verlies en rouw’. Je vindt in die map volledig uitgewerkte werkvormen, telkens opgesplitst in verschillende leeftijdscategorieën. Te koop in De Banier.
  • Door het zure heen gebroken: Het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren breidde de werkmap over verlies en rouw uit. De nieuwe map bevat getuigenissen, theoretische achtergrond, handige tips, werkvormen en spelmethodieken om met kinderen en jongeren op weg te gaan rond verlieservaringen in drie toepassingsgebieden: relatiebreuken, langdurig of ernstig ziek zijn en zelfdoding. Ja kan de map downloaden op de website van het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren.
  • Tekstenboekjes: Die boekjes bevatten snedige teksten voor duidingsmomenten met jongeren en jongvolwassenen. Te gebruiken voor tafelmomentjes, als opening voor een vergadering of als afsluiter van de dag. Je kan ze gratis bestellen via het e-loket