Back to top

Buitenlands bivak

1 

Een buitenlands bivak is niet iets wat je in enkele weken in elkaar bokst!

Hoe begin je eraan?

Je kunt kiezen uit drie formules:

  1. Je kiest ervoor je bivak te organiseren in samenspraak met een reisbureau of een gespecialiseerde organisatie: Jeka,  enz.
  2. Je kiest ervoor om alles zelf te doen. Goed! Zelf kiezen waar naartoe, wat je doet, ... Wegwijzer vzw kan jullie alvast op weg helpen. 
  3. Je gaat voor een uitwisseling met een jeugdbeweging uit een ander land. Binnen de Chiro kan de Dienst Internationale Activiteiten je daarmee verder helpen.  Surf naar chiro.be/dia en je vindt het hele overzicht! 

De centjes... naar het buitenland trekken is duur. Anders dan bij een normale bivakvoorbereiding zul je ook al de jaren voordien de handen uit de mouwen moeten steken. Je moet namelijk geld in het laatje krijgen om het bivak betaalbaar te houden voor de leden. Hoewel de kans erg klein is, kun je eens bij de jeugddienst langsgaan om te horen of de gemeente bereid is om jullie bivak te subsidiëren.

Ervaringen van andere jeugdgroepen en allerlei nuttige tips vind je op www.buitenlandskamp.be. Als je je (gratis) registreert, kun je alle dossiers bekijken.  Samen je kamp voorbereiden kan ook met Wegwijzer, maar daarvoor maak je best een afspraak.  Samen met een medewerker vind je in een uitgebreide bibliotheek heel wat handige adressen!

 BELANGRIJK OM TE WETEN

  • Breng voor 1 juni  jullie bivakaangifte in orde via het Groepsadministratieportaal 
  • Een extra verzekering hoef je niet af te sluiten (of jullie moesten echt avontuurlijke activiteiten willen doen)
  • Neem wel de ongevalaangifte voor in het buitenland mee!
  • Voor alle minderjarigen heb je een formulier van de ouders nodig, waarop zij hun zoon of dochter de toestemming geven om op kamp te gaan in het buitenland. Dat formulier moet op de dienst Bevolking van de gemeente afgestempeld worden! 
  • Kijk hier na of je niets vergeten bent!

Twee uitgangspunten van een bivak kunnen weleens in het gedrang komen door naar het buitenland te trekken.

  1. Iedereen van de Chirogroep mag mee op bivak. Het moet dus betaalbaar blijven.
  2. We gaan met heel de Chirogroep op bivak. Het blijft de plaats waar groot en klein verbroederen, waar iedereen iedereen leert kennen.

Meer info vind je via deze links.