Drie spelen die je leden 'niet kennen'

Drie spelen die je leden 'niet kennen'

Je ideeën voor spelletjes zijn niet eindeloos. Merk je dat je vaak vervalt in dezelfde spelletjes omdat je leden erom vragen (of zagen)? Na een tijdje wordt dat saai voor de leiding en de leden. Maar je hoeft niet altijd het warm water uit te vinden. Drie manieren om een gekend spel te vermommen!

Het grote sprookjesboek

Maak een groot sprookjesboek waar je het verhaal pauzeert om een spelletje te spelen. Laat je leden zelf voorlezen uit het boek.

Download een voorbeeld

Naamsverandering

Schrijf met je medeleiding een viertal spelletjes op en zoek er dan een originele naam voor. Zo speel je niet tik-tak-boem, maar Jigglypuff (je kent 'm wel, die Pokémon die iedereen in slaap zingt). De speler in het midden zingt het Jigglypuff-slaaplied en als die 'Pokémon!' roept, valt de speler die de Jiggly vastheeft in slaap. Voilà, een nieuw spel voor je leden!

Een themabord

Maak op een heel groot karton een tekening van een boerderij met veel dieren. Per dier speel je dan een spel. Daarna kunnen de leden telkens het diertje en zijn omgeving inkleuren. Bijvoorbeeld: bij een vijver met een eend speel je eend-eend-gans. Bij de ezel speel je ezeltje-prik. Bij de kikker speel je tikkertje maar iedereen moet springen zoals een kikker.

Nog zotter?

Deze truc is natuurlijk ook niet onuitputtelijk. Wil je de zotste spelen maken voor je afdeling? Doe een heleboel ideeën op en speel zelf nieuwe spelletjes tijdens Accu. Accu is de Chirocursus voor wie leiding wordt of net leiding is.
 

Meer spelideeën